Andreas Hagström ny idrottsutvecklingschef i Linköping

Idrottsutvecklingschef är en nyinrättad tjänst i Linköpings kommun och efter sommaren tillträder Andreas Hagström rollen. Andreas har erfarenhet av idrottsutveckling på nationell nivå och kommer att ge en värdefull kompetensförstärkning i Linköpings kommun.

Andreas Hagström
Foto: Anton le Clercq

Andreas kommer närmast från SISU idrottsutbildarna i Stockholm där han arbetat som processledare för verksamhetsutveckling. Han har även tidigare erfarenhet som skolledare, lärare, utbildare, tränare och idrottspsykologisk coach. Andreas har medverkat till flera böcker och arbetsmaterial, bland annat Rörelser i rörelse, Att leda projekt från start till mål och Framtidens idrottsförening. Gemensamt tema för materialen är att de ger olika perspektiv på verksamhets- och organisationsutveckling.

Stora projekt

– Vi är jättenöjda med rekryteringen av Andreas. Det har varit en gedigen rekryteringsprocess där vi hade 85 sökanden till tjänsten och Andreas har just den kompetensen vi letade efter. Vi har stora projekt framför oss, så som ny simhall och de kommande nya idrottshallarna så Andreas förstärkning är välkommen, säger kultur- och fritidsdirektör Karin Olanders.

I Andreas uppdrag ligger även att bland annat ansvara för framtagning av nytt bidragssystem, en utveckling av föreningsstödet och öka samarbetet med föreningslivet, samt implementeringsarbetet av det idrottspolitiska programmet som nu är under framtagande.

Andreas tillträder tjänsten efter sommaren.

Senast uppdaterad den 15 mars 2017