Anne Hallberg ny utbildningsdirektör i Linköping

Nu är det klart att Anne Hallberg blir ny utbildningsdirektör i Linköpings kommun. Hon tillträder den 1 februari 2018 och kommer närmast från en roll som kommunchef i Aneby kommun. Innan dess var hon förvaltningschef i Karlsborg och Älmhult.

– Det känns både spännande och roligt att bli rekryterad till Sveriges femte största kommun. Ett brett uppdrag med förskola, skola, arbetsmarknad och integration. Det är områden som jag över tid arbetat mycket med och nu senast som kommunchef med kommunövergripande uppdrag som också givetvis är ett ständigt strategiskt arbete. Jag hoppas och tror mig kunna tillföra Linköpings kommun mycket av mina erfarenheter men framförallt bygga vidare på Linköpings goda utveckling tillsammans med alla medarbetare, säger Anne Hallberg, ny utbildningsdirektör.

Många verksamheter

Utbildningsdirektören är kommunens högste tjänsteman inom utbildningsförvaltningen som består av utbildningskontoret samt en mängd verksamheter. På förvaltningen finns en gemensam förvaltningsadministration som består av administrativ personal, ekonomipersonal och personalansvariga.

Utbildningskontoret ansvarar för verksamheterna:

•  Förskoleverksamhet
•  Grundskola och fritidshem
•  Gymnasieskola
•  Särskola
•  Vuxenutbildning
•  Arbetsmarknad- och integration

– Jag är glad att få välkomna Anne Hallberg till Linköpings kommun. Hon är utåtriktad, en god kommunikatör och har lång erfarenhet som ledare inom skolans värld. Jag är övertygad om att Anne på ett utmärkt sätt kommer att leda utbildningsförvaltningen och företräda kommunen i utbildningsfrågor, säger kommundirektör Paul Håkansson.

Senast uppdaterad den 23 oktober 2017