Årets Tryggvestipendiater i Linköping utsedda

På måndagen uppmärksammades två personer som gjort insatser för att göra vår vardag tryggare. Bägge personerna är verksamma inom föreningslivet i KFUM.

Årets Tryggve tilldelas Nuri Aslan.
Nuri är en eldsjäl som brinner för att skapa aktiviteter för unga. Ingenting är för svårt - allt går att lösa! Idrott och kultur, närvaro och vuxenstöd. Glädje och samvaro skapar en bra kombination för att lyckas. Nuri är en av nyckelpersonerna för att skapa ett bättre Linköping. Han sprider trygghet och skapar gemenskap mellan barn, unga och vuxna. Ett stort grattis och tack för ditt värdefulla bidrag i att utveckla Linköping!

Årets Tryggve tilldelas Sahar Khalili.
Sahar är en ledare som brinner för sin uppgift. Hon skapar möjligheter för barn och ungdomar som tidigare inte varit föreningsaktiva. Hon ser möjligheter och potential i varje ungdom, och har med sin positiva och karismatiska inställning bidragit till att ungdomar känner mer trygghet i sin tillvaro.

Sahar har ett orubbligt engagemang i integrationsarbetet och är en viktig kugge i vårt engagemang för barn och ungdomar i Berga. Hon har också förmågan att hitta samverkan med andra aktörer, vilket gör arbetet ännu mera framgångsrikt. Ett stort grattis och tack för ditt värdefulla bidrag till att utveckla Linköping!

Om Tryggve:

Stångåstaden i Linköping inrättade 2001 ett trygghetsstipendium, för att uppmärksamma och stimulera insatser som skapar trygghet i flerbostadsområden. En grund för ett bra trygghetsarbete är att det finns engagerade människor, eldsjälar, som tar initiativ till och är uthålliga för att förbättra olika bostadsområden. Tryggvestipendiet premierar goda exempel på arbete som främjar trygghet i hem och bostadsområde och lyfter fram eldsjälarna.

Juryn består av Stångåstaden samt representanter för polisen, räddningstjänsten och Linköpings kommun. Priset, som delades ut under en ceremoni i stadshuset, består av en keramikbjörn, ett diplom och ett presentkort.

 

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 25 september 2017