Besöksrekord på årets julmarknader

Årets julmarknader i Friluftsmuseet Gamla Linköping var mycket välbesökta. I år var antalet inpasserade 36 000 personer under fyra dagar, jämfört med 28 000 2015. Drygt 9 000 personer passerade in i friluftsmuseet som mest, den första lördagen i advent.

Gamla Linköping

Julmarknaderna i Friluftsmuseet Gamla Linköping har en lång historia, och tidigare var det Lions Club som arrangerade marknaderna. Under några år arrangerade Lions Club marknaden den ena adventshelgen och friluftsmuseet den andra, men sedan 2015 är Friluftsmuseet Gamla Linköping ensam arrangör av julmarknaderna. Årets julmarknader var de mest besökta sedan friluftsmuseet installerade besöksräknare 2011.

– Vår strävan att arrangera en julmarknad med hög kvalitet som präglas av autenticitet och ett levande museum med visning av jultraditioner är populärt hos besökarna. Det är väldigt roligt, säger museichef Tina Karlsson. Alla medarbetare, utställare och de fasta företagarna och föreningarna i friluftsmuseet bidrar till att skapa en välkomnande och mysig stämning för våra julmarknadsbesökare.

Senast uppdaterad den 21 december 2016