Kommunalråd Nils Hillerbrand (MP) lämnar politiken

Nils Hillerbrand (MP), gruppledare och kommunalråd för Miljöpartiet i Linköping, lämnar politiken.

I och med detta lämnar han också ordförandeskapet i Tekniska verkens bolagsstyrelse och uppdraget som kommunstyrelsens förste vice ordförande. Nils Hillerbrand går nu vidare till en tjänst vid en statlig myndighet i Linköping.

– När vi har nått halvtid i mandatperioden känns det naturligt att ta ställning till hur man vill göra till nästa val och jag har sedan en tid bestämt mig för att inte kandidera för en mandatperiod till. Nu har det dykt upp en jobbmöjlighet som jag valt att tacka ja till och tidsmässigt ger det bra förutsättningar för en ny företrädare att ta vid och arbeta in sig inför valrörelsen, säger Nils Hillerbrand på mp.se.

Miljöpartiet ska inom kort påbörja arbetet med att hitta ersättare för de uppdrag som blir vakanta. Nils Hillerbrand lämnar politiken i månadsskiftet februari/mars.

Senast uppdaterad den 9 januari 2017