Kommunen storsatsar på konst i Vallastaden

Nu är det klart vilka konstnärer och konstverk som kommer finnas med i kommunens satsning på offentlig konst i Vallastaden. Sju nya konstverk ska vara klara till invigningen av bo- och samhällsexpot Vallastaden 2017 i Linköping.

Den 16 februari fattade kultur- och fritidsnämnden samt samhällsbyggnadsnämnden beslut om vilka konstverk som kommer finnas med i kommunens satsning på offentlig konst i Vallastaden. Det blir sju nya konstverk som står klara till invigningen av bo- och samhällsexpot Vallastaden 2017, den 2 september.

Medverkande konstnärer är:
• Michael Johansson. Titel: Jump
• Katarina Löfström. Titel: Sol, vind och vatten
• Fredrik Norén. Titel: Break
• Eva Beierheimer. Titel: Interrogative
• Stefan Klaverdal. Titel: Väsen
• My Lindh. Titel: Jag rörde mig i textens riktning
• Hasti Radpour. Titel: Samexistens

Juryns utlåtande

Juryns utlåtande: ”Det finns en bredd bland dessa konstnärer och deras verk som återspeglar den bärande idén med hela Vallastaden, Tegar, framtagen av Okidoki Arkitekteroch visionen om den mänskliga skalan. Konstverken varierar likt arkitekturen i storlek, uttryck och mellan etablerade, mindre etablerade konstnärer lokalt och internationellt, vilket har varit utgångspunkten för konsten i stadsdelen.”

– Det har varit en intensiv period från det att vi startade arbetet med konsten i juni 2016 till i dag då vi är i det närmaste produktionsklara. Resultatet är en intressant uppställning av konstnärer som har tagit till sig uppdraget med stadsdelen och som kommer att berika Vallastaden ytterligare, säger Åsa-Viktoria Wihlborg projektledare för konsten i Vallastaden.

Nyskapande

Linda Moström landskapsarkitekt på miljö- och samhällsbyggnadskontoret i Linköping är mycket nöjd med projektet och framhåller det nyskapande sättet att upphandla konstnärerna via ett upphandlingsverktyg och det unika samarbetet mellan de två nämnderna kultur-och fritid och miljö- och samhällsbyggnad. Kommunen har avsatt cirka 4 miljoner kronor på konst i området. Under våren kommer vi presentera alla konstnärerna med intervju på webben http://www.vallastaden2017.se så håll utkik!

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 6 mars 2017