Linköping når målet om 1 000 byggda bostäder för 2016

Linköpings bostadsbyggande håller fortsatt hög takt. Under 2016 har mer än 1 000 bostäder färdigställts. Siffran innebär att målet att bygga 1 000 bostäder per år nåtts för 2016 – en viktig milstolpe.

Byggkran

 

 1 008 bostäder har färdigställts i Linköping hittills under 2016. Inte sedan 2003 har så många bostäder färdigställts under ett och samma år.

- Vi har dubblerat bostadsbyggandet sedan förra mandatperioden och tar nu ett viktigt steg mot att bygga bort bostadsbristen. En av Koalition för Linköpings viktigaste målsättningar är att det byggs 1 000 bostäder per år. Det är ett tufft mål som vi nu når efter hårt arbete, säger kommunalråd för samhällsbyggnadsfrågor Elias Aguirre (S).

Över hälften hyresrätter

Av de färdigställda bostäderna är mer än hälften, 556 stycken, hyresrätter. Många av de färdigställda bostäderna finns i Södra Ekkällan och Övre Vasastaden.

– Mer än hälften av bostäderna är hyresrätter, vilket är viktigt. I Linköping ska man kunna få en bostad även om man saknar handpenning eller förmögna släktingar. Då är det viktigt att vi också bygger fler hyresrätter, fortsätter Elias Aguirre (S).

Under 2016 har detaljplaner antagits för knappt 2 000 bostäder och 2 600 bostäder är idag i produktion. I samband med kommunens tilläggsbudget för 2017 förstärks resurserna ytterligare med drygt nio miljoner av regeringens byggbonus till miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen för att hålla ett högt tempo i bostadsplaneringen.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 20 december 2016