Linköping står sig väl i studenternas årliga bostadsrapport

På onsdagen släppte Sveriges förenade studentkårer (SFS) sin årliga bostadsrapport som beskriver hur bostadsläget för studenter ser ut i Sverige. I Linköping kan de nya studenterna förvänta sig ett boende någon gång under höstterminen.

Rapporten visar att rekordmånga städer inte klarar av att erbjuda de nya studenterna ett boende under höstterminen. I Linköping kan de nya studenterna förvänta sig ett boende någon gång under höstterminen och att det finns goda möjligheter att hitta tillfälliga boendelösningar fram till dess.

Bostadssituationen för studenter i Linköping har varierat mellan åren men förväntas bli bättre på grund av den stora nybyggnationen av studentbostäder.

Tillgång till bostad för studenter är ett viktigt område i Linköping kommuns nya studentstrategi som antogs av kommunfullmäktige i juni. Strategins övergripande mål har tagits fram i samarbete med studentkårerna och universitetet.

Fortsätta bygga

- Att bygga bort bostadsbristen är viktigt för att Linköping ska fortsätta vara Sveriges bästa studentstad. Vi är glada över resultatet hittills men absolut inte nöjda. Vi behöver fortsätta bygga studentbostäder de kommande åren, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

I Linköping har det under de senaste två åren byggts cirka 400 nya studentbostäder. Samtidigt planeras 350 nya studentbostäder i anslutning till campus Valla 2018-2020. Tack vare den stora nybyggnationen upplevs det som att bostadssituationen för studenter i Linköping blir bättre.

Senast uppdaterad den 24 augusti 2017