Mikael Borin ny biträdande kommundirektör i Linköping

Mikael Borin har anställts som biträdande kommundirektör i Linköping från och med 1 april 2017. Som biträdande kommundirektör är han ställföreträdare till kommundirektören och kommer att ha ansvarsområden både förvaltningsövergripande inom kommunen, och att företräda kommunen externt.

Mikael Borin

Mikael Borin är för närvarande biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Stockholms läns landsting. Han har tidigare under många år haft olika chefsposter i Region Östergötland, bland annat chef för hälso- och sjukvården i Finspång, primärvårdsdirektör, ekonomidirektör och biträdande regiondirektör.

Komplettera och ersätta

- Mikael kommer på ett utmärkt sätt att kunna komplettera och ersätta mig i olika ledningsuppgifter, säger kommundirektör Paul Håkansson. Med Mikael säkerställer vi en bra ledningskapacitet i kommunen. Mikael är ytterst proffesionell och har en stark värdegrund som utgångspunkt i sitt arbete.

-  Jag känner mig glad men samtidigt ödmjuk inför möjligheten att i denna roll vara med och bidra till Linköpings utveckling. Jag ser det som en mycket stimulerande utmaning att få möjligheten att kombinera arbetsuppgifter som till viss del är nya med uppgifter som jag är bekant med från mitt tidigare arbete i regionen, säger Mikael Borin.

Senast uppdaterad den 20 december 2016