Ny Företagsservice ger företag en väg in till kommunen

Nu lanserar vi en väg in för alla företagsrelaterade frågor i Linköpings kommun. Nystartade Företagsservice ger information och svar på företagens frågor från flera förvaltningar samtidigt – samordnat och enkelt.

Kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund, gruppchef Anna Boholm och näringslivsdirektör Pia Carlgren.

Kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund, gruppchef Anna Boholm och näringslivsdirektör Pia Carlgren invigde nya Företagsservice.

Företagsservice är en ny funktion för företag som behöver komma i kontakt med kommunen. Istället för att de själva ska ta reda på vilka de behöver prata med och vilka eventuella tillstånd de behöver för sin verksamhet, så har Linköpings kommun skapat Företagsservice, där företagen enkelt får samordnad information och svar på sina frågor.

– Jag är glad att vi nu kan erbjuda både befintliga företag och de som planerar att etablera sig eller starta ny verksamhet en tydlig väg in i den kommunala organisationen. Jag hoppas att företagen ska känna att vi lagt i en ännu högre växel för att kunna erbjuda dem den bästa servicen, säger näringslivsdirektör Pia Carlgren.

Svarar på frågor

Anna Boholm är nyrekryterad gruppchef för Företagsservice där företagslotsar från olika förvaltningar svarar på företagens frågor.

– Det kan handla om frågor som rör allt från alkoholtillstånd, markupplåtelse och bygglov till var det finns lediga lokaler och vilka möjligheter det finns att växa som företag i Linköping. Vi kommer också att kunna lotsa rätt till andra aktörer som erbjuder företagsstöd, som till exempel Almi och Nyföretagarcentrum, säger gruppchef Anna Boholm.

Från politiskt håll har man under de senaste åren kraftsamlat kring näringslivsfrågor, genom bland annat tydliga satsningar på service och bemötande för företagen.

Växande kommun

– Vi är en växande kommun med ett växande näringsliv. Jag hoppas att nya Företagsservice kommer förenkla för alla företagare som behöver komma i kontakt med kommunen av olika anledningar, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

Fakta om Företagsservice

Servicefunktionen för företagsfrågor bemannas måndag-torsdag kl 09:00 -15:00 (lunchstängt kl 12:00-13:00) Utanför dessa tider kan de som har företagsrelaterade frågor kontakta oss via vårt webbformulär eller skicka mejl. Det går också bra att ringa och lämna sitt telefonnummer så ringer vi upp. Vårt mål är att företag ska ha fått svar på sina frågor inom 48 timmar på vardagar. Det går även att besöka Företagsservice under de bemannade öppettiderna ovan.

Se kontaktuppgifter och mer information på Företagsservices sida:

Senast uppdaterad den 22 januari 2018