Sonja Erlandsson ny HR-direktör

Sonja Erlandsson har anställts som ny HR-direktör i Linköpings kommun.

Sonja Erlandsson är för närvarande chef för HR-verksamheten i kommunen, och tillträder sin nya tjänst den 1 maj 2017. Sonja Erlandsson ersätter Maria Kreese som sedan den 1 april är stabschef vid kommunledningsförvaltningen.

– Jag är glad för förtroendet och känner en ödmjukhet inför uppdraget. Kompetensförsörjningen till kommunen är en av våra största och viktigaste utmaningar. Vi jobbar brett och med många olika typer av åtgärder, säger Sonja Erlandsson.

Hennes kommande uppgifter kommer att röra flera olika frågor, till exempel arbetsmiljö och chefsförsörjning.

– Det är ett stort och viktigt uppdrag. Vi behöver vässa vår HR-organisation så att vi står stärkta inför de framtida utmaningarna, säger hon.

Kommundirektör Paul Håkansson:

– Jag är övertygad om att vi med Sonja Erlandsson som HR-direktör kan möta våra stora utmaningar inom kompetensutveckling och rekrytering. Sonja har den förnyelsekraft som vi behöver, säger han.

Senast uppdaterad den 20 april 2017