Kommunen storsatsar på konst i Vallastaden

Nu är det klart vilka konstnärer och konstverk som kommer finnas med i kommunens satsning på offentlig konst i Vallastaden. Sju nya konstverk ska vara klara till invigningen av bo- och samhällsexpot Vallastaden 2017 i Linköping.

Den 16 februari fattade Kultur- och fritidsnämnden samt Samhällsbyggnadsnämnden beslut om vilka konstverk som kommer finnas med i kommunens satsning på offentlig konst i Vallastaden. Det blir sju nya konstverk som står klara till invigningen av bo- och samhällsexpot Vallastaden 2017, den 2 september. Medverkande konstnärer är:

• Michael Johansson. Titel: Jump
  • Katarina Löfström. Titel: Sol, vind och vatten
  • Fredrik Norén. Titel: Break
  • Eva Beierheimer. Titel: Interrogative
  • Stefan Klaverdal. Titel: Väsen
  • My Lindh. Titel: Jag rörde mig i textens riktning
  • Hasti Radpour. Titel: Samexistens

Juryns utlåtande: ”Det finns en bredd bland dessa konstnärer och deras verk som återspeglar den bärande idén med hela Vallastaden, Tegar, framtagen av Okidoki Arkitekteroch visionen om den mänskliga skalan. Konstverken varierar likt arkitekturen i storlek, uttryck och mellan etablerade, mindre etablerade konstnärer lokalt och internationellt, vilket har varit utgångspunkten för konsten i stadsdelen.”

Läs pressmeddelandet och se illustrationer via länken nedan:

Senast uppdaterad den 6 mars 2017