Spadtag för nya Allaktivitetshuset i Skäggetorp genomfört

Idag togs första spadtaget för nya Allaktivitetshuset i Skäggetorp som ska fungera som ett kreativt nav för kulturaktiviteter och skapa nya möten mellan Linköpingsbor. Huset är utformat i nära samråd mellan Lejonfastigheter och Linköpings kommun.

Allaktivitetshuset i Skäggetorp . Bild: White arkitekter.

Linköpings kommun har sedan 2014 planerat för ett nytt Allaktivitetshus i Skäggetorp. Allaktivitetshuset ska fungera som ett nav för föreningslivet i stadsdelen och bygga broar mellan Skäggetorp och andra delar av Linköping. Uppdraget att bygga huset har gått till kommunala fastighetsbolaget Lejonfastigheter.

- Äntligen får vi sätta spaden i jorden till det allaktivitetshus som kommer att bli något helt nytt och som har planerats tillsammans med medborgarna. Det ska bli en mötesplats där alla Linköpingsbor oavsett ålder, kön och bakgrund ska känna sig välkomna, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Cecilia Gyllenberg Bergfasth (MP).

Allaktivitetshuset ska erbjuda aktiviteter för alla åldrar och verksamheten ska tas fram i dialog med de som bor och verkar i Skäggetorp. Inför planeringen genomfördes bland annat en livsstilsundersökning, fokusgrupper för olika åldrar och en bred dialog med föreningslivet och med Linköpingsbor.

Huset kommer att bli en välkomnande mötesplats med café, scen, ateljé, musikstudio och mycket mer, där biblioteket är husets hjärta, säger kulturutvecklingschef Mårten Hafström.

Bilder och mer information

Läs pressmeddelandet i sin helhet och ta del av bilder via länken nedan:

Senast uppdaterad den 29 augusti 2017