Hoppa till huvudinnehåll

Förskolan Sågvägen 8

Välkommen till förskolan Sågvägen 8. Förskolan ligger i natursköna Bestorp med promenadavstånd till skog, sjö och stall och består av tre avdelningar, Tumstocken med barn mellan 1-2 år, Spiken med barn mellan 3-4 år och Hammaren med barn mellan 4-5 år.

Skylt på husgavel. Förskolan Sågvägen.

 

Tumstocken 1-3 år

Telefon: 072-459 07 55

Spiken 3-5 år

Telefon: 072-459 07 56

Hammaren 3-5 år

Telefon: 072-464 72 82

Stimulerande lärmiljöer

Det pedagogiska arbetet grundar sig på Läroplanen för förskolan, Lpfö 18. Vi arbetar utifrån olika teman som utmanar barns nyfikenhet och förståelse för bland annat språk, matematik, naturvetenskap och hållbar utveckling.

Vi delar barnen i mindre grupper i olika aktiviteter för att möjliggöra varje barns enskilda lärande samt varje barns utrymme för lek, språk och kommunikation.

Temainriktat arbetssätt

Gemensamt för området Sturefors, Bestorp och Brokind är att vi har ett temainriktat arbetssätt. Där vårt prioriterade område inom språkutveckling "förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och hur de används för att förmedla budskap" - vävs in som en del i arbetet.

Avdelningarnas pedagogiska arbete

På avdelning Tumstocken är undervisningen denna termin fokuserad på de prioriterade målen - Språk och tema djur och natur, och målen genomsyrar hela vår utbildning.

I vår språkundervisning använder vi oss av böcker o boksamtal, sagopåsar, sångpåsar med mera. Pedagogerna är språkmedvetna i sitt dagliga arbete och vi använder oss av vardagssituationer såsom exempelvis matsituation och hallsituation för att bygga barnens språkutveckling.

Under vårt tema djur och natur har vi efter barnens intresse, koncentrerat vårt arbete kring sniglar och snäckor. Vi väver in vårt språkmål i temat. Vi läser böcker och söker information, samtalar, använder oss av poly-glutt. Vi har även tagit in sniglar i vårt terrarium för att kunna studera dem på närmare håll.

I vår utbildning och undervisning använder vi oss av vår närmiljö och besöker olika platser i Bestorp till exempel närliggande skog, stallmiljö och lekplatser.

Studiedagar på förskolan Sågvägen 8

Förskolan har två utbildningsdagar per termin för personalen. Under dessa dagar kommer förskolan att hålla stängt.

Om ditt barn är i behov av barnomsorg dessa dagar ska detta meddelas till personal eller ansvarig chef senast 14 dagar innan. 

Våren 2025

  • Måndag 27 januari, 2025
  • Onsdag 21 maj, 2025

Föräldraforum på förskolan

Samverkan förskola-hem på förskolan sker bland annat genom föräldramöte, trivselaktiviteter, samt den dagliga kontakten vid lämning och hämtning.

Samverkan förskola-hem

Samverkan sker genom föräldramöten, utvecklingssamtal, trivselaktiviteter som jul/luciafirande och sommarfest. Samverkan förskola-hem sker också dagligen genom lämning och hämtning, där viktig och värdefull information om barnets tid i förskolan ges.

Infomentor

I den digitala plattformen, Infomentor, får du som vårdnadshavare information från ditt barns förskola, både om utbildning och undervisning. I Infomentor uppdaterar du som vårdnadshavare även ditt barns tillsynstider och anmäler frånvaro.

Introduktion

Introduktion

Förskolorna i Sturefors-Bestorp-Brokind har en introduktionsperiod på cirka två veckor, då barn och vårdnadshavare vistas tillsammans i förskolan. Vi tycker att det är viktigt att ge barnet en trygg start i förskolan och möta den nya miljön i samspel med vårdnadshavare. I introduktionen får även vårdnadshavare och personal en möjlighet att lära känna varandra och dela information för barnets bästa och skapa en grundtrygghet.

Information inför introduktionen

Vid första introduktionsdagen informerar personalen om utbildningens innehåll och aktiviteter.

Öppen kommunikation och trygghet

Vi arbetar för en förtroendefull och öppen kommunikation så att vårdnadshavare och barn ska känna sig trygga, med en bra start i förskoleutbildningen.

Introduktionen är en viktig del av utbildningen för barnets trygghet och anknytning. Det är viktigt att du som vårdnadshavare finns tillgänglig när barnet börjar att lämnas på förskolan. En tid efter introduktionen följer personalen upp den första tiden i förskolan med ett uppföljningssamtal tillsammans med vårdnadshavare för utbyte av viktig information.

Barnets lärande

De barn som kommer till förskolan är redan igång med sitt lärande och har olika mål för sin utveckling. Utbildningen och undervisningen i förskolan utgår från vår läroplan för förskolan, Lpfö 18. Den mest intensiva inlärningsperioden äger rum under just förskoleåldern. Förskolan ska erbjuda barnen en trygg miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet.

Postadress: Förskolan Sågvägen 8
581 81 LINKÖPING

Webbadress: https://www.linkoping.se/fsksagvagen https://www.linkoping.se/fsksagvagen

Rektor: Marie Sturehed
Telefon: 013-20 55 02

Rektor biträdande: Maria Bjerke
Telefon: 013-26 27 55

Rektor

Marie Sturehed 013-20 55 02

Biträdande rektor

Maria Bjerke 013-26 27 55

Biträdande rektor

Lotta Dahlqvist 013-20 55 51

Biträdande rektor

Glenn Löfström 013-20 75 62

Administrativ assistent

Christina Axén 013-29 47 77

Bemanningsadministratör

Amanda Segerberg 013-20 51 90

Specialpedagog

Marie Petersson 013-26 27 44

Vaktmästare

Micael Sandell 013-29 40 71

Senast uppdaterad den 12 december 2024