Elevhälsa
Skolans rektorer finns med i elevhälsoteamet för att leda och utveckla arbetet. En mängd personer arbetar tillsammans för att möta elevernas behov av stöd på skolan.
Elevhälsoteamet ser till att kontakter upprättas mellan hem och skola om det uppstår problem och svårigheter för eleven i skolan. Elevhäloteamet anpassar resursfördelning och stödåtgärder utifrån den kartläggning lärarna gör av elevernas utveckling.
Kontaktuppgifter
Rektor Anna-Karin Sävenstrand
Telefon: 013-20 55 01
Biträdande rektor Anna Gardström
Telefon: 013-26 25 57
Biträdande rektor Cecilia Hult Håkansson
Telefon: 013-20 79 92
Skolsköterska
Vår skolsköterska heter Sofia Hagdahl
Skolsköterskans arbete är hälsofrämjande. Alla elever i grundskolan erbjuds hälsobesök. Syftet med hälsobesöken är att bevara eller förbättra elevens hälsa samt upptäcka hälsoproblem hos eleven för att möjliggöra att eleven kan nå utbildningens mål i skolan. Elevernas hälobesök erbjuds i förskoleklass, årskurs två och fyra. I hälsobesöken ingår bedömningar av elevens allmänna hälsotillstånd, trivsel på skolan samt bedömning av tillväxt och utveckling. Skolsköterskan finns även behjälplig för enklare sjukvårdsinsatser som omplåstring eller preliminära bedömningar vid smärre olyckor under utbildningsmoment, kan kontaktas för rådgivning samt ordinerar och ger vaccinationer enligt det svenska barnvaccinationsprogrammet i årskurs ett och årskurs fem.
Kontakt till skolsköterska Sofia Hagdahl
Telefon: 013-20 55 06
Speciallärare
Våra speciallärare heter Sara Bergström och Maria Westerling Hjelm
Speciallärarna arbetar med elever i behov av särskilt stöd. Det kan gälla extra anpassningar i klassrummet eller särskilt stöd riktat mot enskild elev/elever i grupp. De arbetar direkt med elever, men har också en handledande funktion mot resurspersoner och lärare.
Speciallärarna arbetar gemensamt utifrån elevernas behov men har också sina särskilda kompetenser.
Kontakt till specialpedagog Sara Bergström
Telefon: 013-29 40 49
Kontakt till speciallärare Maria Westerling Hjelm
Skolkurator
Vår skolkurator heter Lina Demetriades.
Skolkuratorn är till för eleverna men har även kontakt med föräldrar. Ett samtal med skolkuratorn kan bland annat handla om kriser, kompisar, ensamhet, konflikter, mobbing, svårigheter med att gå i skolan och samlevnadsfrågor. Skolkuratorn träffar eleven enskilt, i grupp eller i klasser.
Skolkuratorn kan även vara ett stöd för skolans personal och verkar för att alla elever får möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar i syfte att nå målen för verksamheten.
Skolkuratorn arbetar förebyggande för att främja hälsan och undanröja hinder för lärande och utveckling hos elever med fokus på de barn och ungdomar som är i behov av särskilt stöd.
Kontakt till skolkurator Lina Demetriades
Telefon: 013-29 49 86
Skolpsykolog
Vår skolpsykolog heter Tovin Muhammed Saleh
Skolpsykologen på Vist skola arbetar tillsammans med EHT för att alla elever på skolan ska få möjligheten till att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och på olika sätt hjälpa till att främja elevernas kunskapsutveckling i skolan.
Man utreder vid behov elever med speciella svårigheter och i syfte hitta rätt stödåtgärder i skolan. En utredning eller bedömning kan vara allt från observation i klassen, intervjuer med lärare och förälder samt individuell testning av eleven. Skolpsykologen ger även tillfälliga samtalsstöd till elever och föräldrar.
Skolpsykologen arbetar i förebyggande syfte för att understödja hälsa och röja undan hinder för elevernas lärande och utveckling i skolan.
Skolpsykologen ska även bidra med psykologiska kunskaper till skolan på organisationsnivå och bistå rektorn i skolans utvecklingsarbete. Man arbetar även med att ge handledning och konsultation, råd och stöd till skolans personal, både individuellt och i grupp.
Kontakt till Skolpsykolog Tovin Muhammed Saleh
Telefon: 013-26 31 32
Logoped
Vår logoped heter Hanna Stål
Logopeden samverkar tillsammans med skolans elevhälsoteam och finns i skolan för att stötta elever med språkliga svårigheter.
Logopeden arbetar med stödinsatser i form av språkstimulans och träning samt utveckling av lärmiljön.
Logopeden ska identifiera, analysera, och vid behov delta i den dagliga undervisningen för att undanröja hinder och orsaker till eventuella svårigheter i undervisnings- och lärmiljöer, samt föreslå kompensatoriska och lämpliga åtgärder.
Logopeden arbetar med språkliga kartläggningar/bedömningar, individuell träning och/eller handledning till pedagoger. Handledningens syfte är att ge verktyg och metoder för att hitta nya vägar och alternativ för att bemöta eleven och anpassa undervisningen till respektive elev.
Logopeden arbetar även med läs- och skrivsvårigheter, Tillsammans med skolans speciallärare samverkar man för att diskutera elevens svårigheter och eventuella åtgärder såsom kompensatoriska strategier och anpassningar. Vid behov genomför logopeden på skolan en läs- och skrivutredning alternativt skickar remiss för utredning till logopedimottagningen i Region Östergötland.
Kontakt till logoped Hanna Stål
Telefon: 013-29 41 51