Hem- och konsumentkunskap - inriktning
Tycker du om att arbeta praktiskt med att laga mat och baka? Är du intresserad att lära dig hur du genom kloka och medvetna val kan påverka framtiden mot en hållbar utveckling? Då kan inriktningen Hem- och konsumentkunskap passa dig.
Hem- och konsumentkunskap
På inriktningen hem- och konsumentkunskap lär du dig skapa goda måltider som är nyttiga och klimatsmarta. Du kommer även fördjupa dig på vilket sätt våra val vid inköp av livsmedel och andra varor påverkar vår hälsa och ekonomi. Utöver vanliga ämneslektioner läser du extra hem- och konsumentkunskap.
Vad gör vi på hem- och konsumentkunskapsinriktningen?
Vi fördjupar vårt intresse för mat och måltider genom att arbeta under lite längre lektionspass men vid några färre tillfällen. Allt för att vi ska kunna fördjupa oss i ämnet.
I en process där tanke, sinnesupplevelse och handling samverkar får du som elev möjlighet att omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt.
Under lektionerna arbetar du både praktiskt och teoretiskt genom att planera och tillaga mat och måltider för olika situationer och sammanhang.
Du kommer att fördjupa dina kunskaper om att laga mat, baka och lära dig om hur maten påverkar vår hälsa, ekonomi och miljö.
Aktiviteter under studietiden
När du läser hem- och konsumentkunskap kommer du få vara med på olika studiebesök. Vi fördjupar oss i ämneskunskap genom att besöka exempelvis bageri, olika livsmedelsproducenter och hotell-och restaurangutbildningen.
Vi deltar i matlagningstävlingen “Kockduellen”, som är en matlagningstävling för högstadieelever som går i årskurs 8 och 9.
Verkar detta roligt och intressant? Då är HKK-inriktningen på Folkungaskolan något för dig.
Har du frågor om Hem- och konsumentkunskapsinriktningen?
Kontakta
Biträdande rektor
Oskar Blomfeldt