Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Vill du arbeta med bakning, matlagning eller service och ser hela världen som din arbetsplats? Siktar du på en framtid där du får använda din fantasi och kreativitet? Då är Restaurang- och livsmedelsprogrammet något för dig. Här får du kunskap om olika livsmedel och hur man hanterar, tillagar och serverar dem på ett professionellt sätt. Du lär även dig att samarbeta och organisera för att uppnå bästa resultat.
Det här jobbar våra elever med efter studenten
Inom restaurang- och livsmedelsbranschen finns det många vitt skilda och spännande yrken. Dessutom finns det stora möjligheter för dig att arbeta utomlands. Redan under gymnasietiden får du arbeta mycket praktiskt. Anders Ljungstedts gymnasium har en egen restaurang där eleverna lagar mat och serverar samt en butik och ett café där eleverna säljer sina egenproducerade varor. Vi har samarbete med flera länder i Europa där du kan få möjlighet till utlandspraktik.
Arbetsplatsförlagt lärande (APL) finns på Restaurang- och livsmedelsprogrammet Då är du ute och praktiserar på en arbetsplats minst 15 veckor under utbildningen.
Du kan också välja att vara lärling på programmet. Då är du ute på arbetsplats under minst hälften av gymnasietiden.
Antagningsstatistik
År | Lägst poäng | Medelpoäng |
2024 | 127.5 | 206 |
2023 | 92,5 | 202,9 |
Inriktningar
Dessa inriktningar kan du välja inom Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Anders Ljungstedts gymnasium: