Hoppa till huvudinnehåll

Golv - kombo

Utbildningen passar dig som vill arbeta praktiskt med ytbeläggningar på golv, såsom olika sorters plastmattor, laminatgolv, trägolv.

Förkunskaper

Du behöver kunskaper i svenska motsvarande SFI kurs B. För att kunna bli antagen till utbildningen genomgår du en kartläggning. Första steget är praktiska och teoretiska språktest. Nästa steg är en intervju. Antagningen till utbildningen görs utifrån kartläggningen om dina förutsättningar att klara utbildningen, samt skollagen och förordningen om vuxenutbildningen.

Om utbildningen

Utbildningen ges på 80 veckor med kursstart 12 augusti 2024.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en viktig del av utbildningen. Minst 15 % av din utbildning består av APL. Under din APL får du vara på en arbetsplats och träna på yrket. Du träffar också kollegor och chefer. Du får kontakter som är bra när du ska söka jobb.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildningen har du goda möjligheter att få anställning som lärling. Först efter lärlingsperioden anses du vara färdigutbildad inom yrket.
Som golvläggare arbetar du med golvbeläggning i badrum, både på golv och väggar. Som golvläggare får du även lära dig förarbete som exempelvis slipning och spackling vilket är grunden för ett gott resultat.

En del golvläggare specialiserar sig på vissa typer av jobb som till exempel på golv och väggar i våtrum och badrum. Här ställs det extra krav på skicklighet eftersom skarvarna svetsas ihop och måste bli helt täta.

Att vara golvläggare innebär att det ställs vissa krav på god fysik och en god hälsa eftersom arbetet ibland kan vara tungt. Det kan även vara en fördel att ha körkort.

Kurspaket (1500 poäng)

Kursnamn Kurskod Poäng
Husbyggnad 1 HUSHUS01 100
Husbyggnad 2 HUSHUS02 200
Husbyggnad 3 - ombyggnad HUSHUS03 200
Golvläggning 1 GOLGOL01 100
Orienteringskurs yrkessvenska KGYORI11F 200
Golvläggning 2 - våtrum GOLGOL02 100
Golvläggning 3 - trä och laminat GOLGOL03 200
Husbyggnadsprocessen HUSHUB0 200
Orienteringskurs golv KGYORI11C 100
Komvuxarbete Bygg- och anläggningsprogrammet KVARBA 100

Kontakt:

För ytterligare information, kontakta Torbjörn Jonsson via e-post. Du kan även nå oss på telefon 013-20 72 94.

För att kontakta Centrum för vuxenutbildning eller läsa mer om vuxenutbildningar i Linköping, klicka på länken nedan.

Senast uppdaterad den 12 april 2024