Lärlingsutbildning med inriktning mot kock
Är du kreativ och vill arbeta med matlagning då erbjuder vi dig en yrkesutbildning i lärlingsform med inriktning mot kock
På utbildningen mot kök får du lära dig att arbeta professionellt med tillagning av såväl svenska som internationella delikatesser och maträtter för både restaurang, storkök och cateringverksamhet.
Du får möjlighet att lära dig yrkesmässig tillagning av både kalla och varma rätter, råvaruhantering, metoder och livsmedelshygien. Utbildningen sker till största delen ute på ett företag och studieplanen är individuellt anpassad. Det finns även möjlighet att läsa enstaka kurser inom ramen för utbildningen.
Efter utbildningen
Detta är en bred utbildning med en stor arbetsmarknad. Efter avslutad utbildning kan du exempelvis arbeta som restaurangbiträde, kock eller inom storkök
Förslag på kursinnehåll:
Nedan finns ett urval av kurser som kan komma att erbjudas under utbildningen. Kursinnehållet kan komma att revideras.
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | MÅTBRC0 | 100 |
Hygien | HYGHYG0 | 100 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | LIVLIV01 | 100 |
Matlagning - specialisering | MALMAL00S | 100 |
Matlagning 1 | MALMAL01 | 100 |
Matlagning 2 | MALMAL02 | 200 |
Matlagning 3 | MALMAL03 | 200 |
Terminstider:
Kursstart för vårterminen 2025 är: 2025-01-13.
Kursen startar under förutsättning att det finns tillräckligt med sökande.