Hoppa till huvudinnehåll

Lärlingsutbildning med inriktning mot kock

Är du kreativ och vill arbeta med matlagning då erbjuder vi dig en yrkesutbildning i lärlingsform med inriktning mot kock

På utbildningen mot kök får du lära dig att arbeta professionellt med tillagning av såväl svenska som internationella delikatesser och maträtter för både restaurang, storkök och cateringverksamhet.

Du får möjlighet att lära dig yrkesmässig tillagning av både kalla och varma rätter, råvaruhantering, metoder och livsmedelshygien. Utbildningen sker till största delen ute på ett företag och studieplanen är individuellt anpassad. Det finns även möjlighet att läsa enstaka kurser inom ramen för utbildningen.

Efter utbildningen

Detta är en bred utbildning med en stor arbetsmarknad. Efter avslutad utbildning kan du exempelvis arbeta som restaurangbiträde, kock eller inom storkök

Förslag på kursinnehåll:

Nedan finns ett urval av kurser som kan komma att erbjudas under utbildningen. Kursinnehållet kan komma att revideras.

Kock - 900 poäng

Ämne

Nivå

Poäng

Livsmedels- och näringskunskap

1

100

Matlagning

1

100

Matlagning

2

100

Matlagning

3

200

Matlagning

4

200

Måltid och branschkunskap

1

200

Komvuxarbetet erbjuds som fristående kurs.


Storkök 500 poäng

Ämne

Nivå

Poäng

Livsmedelshygien

1

100

Matlagning

1

100

Matlagning

2

100

Matlagning

3

200

Komvuxarbetet erbjuds som fristående kurs.

Terminstider:

Kursstart för vårterminen 2025 är: 2025-01-13.

Kursen startar under förutsättning att det finns tillräckligt med sökande.

Kontakt

Senast uppdaterad den 17 april 2025