Hoppa till huvudinnehåll

Förskolan Grengatan 21A

Välkommen till förskolan Grengatan 21A. Här finns fem avdelningar som är anpassade utifrån barnens ålder.

Grengatans röda hus med en tunnel av pilbuskar framför och en gungställning till höger.

 

Vår förskola har fem avdelningar och vi arbetar med åldershomogena grupper. Varmt välkomna att besöka förskolan. 

Att gå på förskolan 

"Som barn i Vidingsjö förskolor ingår jag i en social gemenskap och möter närvarande, omsorgsfulla och engagerade vuxna. Jag blir respekterad för den jag är och jag har möjlighet att uttrycka vad jag känner. Vuxna runt mig bedriver undervisning som utmanar och stimulerar mig för att jag ska utvecklas och lära mig för framtiden".

Stimulerande lärmiljöer

Huvudmålet i vår verksamhet är att vi har bra planer och metoder för att arbeta med normer och värderingar, omsorg, språk, matematik, naturvetenskap, teknik och barnens inflytande. Vi vill ge alla barn samma chans att lära sig och utvecklas.

Våra förskolor arbetar med teman eller projekt där vi planerar och undervisar på ett sätt som passar både lärande och omsorg. Omsorgen och undervisningen i förskolan hör ihop och är lika viktiga.

Vår tanke är att barn lär och utvecklas på alla tider under dagen. Vi ser det viktiga i vardagen och arbetar medvetet med att fånga situationer som stimulerar barns utveckling och lärande.

Vi arbetar lösningsfokuserat med fokus på människors möjligheter, respekten för andra och att vi anser att det livslånga lärandet startar i förskolan.

Vi arbetar med läroplanens mål i projekt för att synliggöra barns förändrade kunnande i meningsfulla sammanhang.

Studiedagar

Förskolan har två utbildningsdagar per termin för personalen. Under dessa dagar kommer förskolan att hålla stängt.

Om ditt barn är i behov av barnomsorg dessa dagar ska detta meddelas till personal eller ansvarig chef senast 14 dagar innan. 

Våren 2025

  • Måndag 27 januari, 2025
  • Onsdag 21 maj, 2025

Föräldraforum på förskolan

Samverkansråd

Varje förskola har en eller flera representanter från vårdnadshavare som träffas tillsammans med rektor, biträdande rektor och pedagoger två gånger per år för att diskutera verksamhetsfrågor.

Möten för vårdnadshavare

Vi bjuder in till möten två gånger per år där ni får mer insyn i verksamheten och hur vi arbetar med era barn.

Utvecklingssamtal

Varje år erbjuds vårdnadshavare utvecklingssamtal kring sitt barn. Detta är ett tillfälle för vårdnadshavare att ta del av sitt barns utveckling och lärande.

Introduktion

Förskolan tillämpar en föräldraaktiv introduktion. Detta innebär att du som förälder är med en stor del av dagen den första tiden då ditt barn är på introduktion.

Du som förälder deltar i alla aktiviteter och rutiner. Det är för att ditt barn ska få uppleva nya saker tillsammans med en person de har anknytning till, det gör att barnen känner sig trygga. Det ger också er föräldrar en helhetsbild av förskolans verksamhet.

Introduktionen är alltid individuell och anpassad efter ditt barns behov och hur lång tid den tar varierar. Är ditt barn inte sedan tidigare van vid förskolan brukar vi räkna med att det tar ca 2 veckor att skola in.

Uppföljningssamtal

Ett par veckor efter introduktionen erbjuder vi ett uppföljningssamtal där vi tillsammans pratar om introduktionen.

Senast uppdaterad den 5 november 2024