Hoppa till huvudinnehåll

En trygg och rolig gymnasiestart i Linköping

15 augusti 2024 | Förskola & utbildning
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Snart inleds introduktionsperioden för gymnasieskolorna i Linköping med fokus på att skapa en välkomnande, trygg och säker miljö för alla nya elever. Det är nu eleverna får möjlighet att bekanta sig med sin nya skola och sina klasskamrater.

Måndag 19 augusti är det skolstart för gymnasiet. Foto: Getty

Vårdnadshavare uppmanas samtidigt att vara extra uppmärksamma på sina tonåringar under introduktionen. Robert Bredberg, utbildningsdirektör, betonar vikten av engagemang, exempelvis genom att delta i nattvandringar och att fler är tillgängliga för sina ungdomar.

– Vår förhoppning är att alla nya elever ska känna sig välkomna och få en bra start på sin gymnasieutbildning. Det ska vara en rolig och spännande start där man lär känna nya kompisar. Vårdnadshavare kan engagera sig genom att till exempel nattvandra, det är bra om fler vuxna är ute på kvällarna och bidrar till att skapa en tryggare miljö, säger Robert Bredberg.

Introduktionsveckorna är till för att eleverna ska lära känna sin nya skola och sina klasskamrater. Linköpings kommunala gymnasieskolor arbetar kontinuerligt med värdegrund och inkludering, även vid skolstarten.

Två webbplatser att hålla koll på

För att hjälpa och stödja elever och deras vårdnadshavare har Linköpings kommun samlat viktig information om skolstarten måndagen den 19 augusti. På webbsidan “Gymnasiestart” finns tips, råd och länkar till mer om hur föräldrar kan stötta sina tonåringar under denna period.

På webbsidan “Äntligen skolstart!” kan både elever och vårdnadshavare hitta allt de behöver ha koll på inför skolstarten.

Senast ändrad den 15 augusti 2024

Senaste nytt

Vinterns drift i ytterområden säkrad
Det hände på fullmäktige i oktober
30 år med borgmästare i Linköping
Framtidens stadskärna är innovativ och livsvänlig
Kommunen växlar upp arbetet mot oseriösa aktörer
Brand i centrala Linköping under torsdagskvällen
Så förbättrar vi våra utomhusmiljöer under 2025
Driftstörning i telefonin åtgärdad