De extra undervisningslokalerna tas fram för att minska trängseln på gymnasieskolorna och samtidigt möjliggöra för undervisning på plats.
I avtalet kommer Konsert och kongress att erbjuda både undervisningslokaler, grupprum, studierum, arbetsrum för lärare och lunchservering för upp mot 900 elever utspridda på fyra olika serveringsytor. I Konsert och kongress ställs undervisningslokaler i ordning. Samtidigt får vissa skolor tillgång till paviljonger i anslutning till skolans ordinarie lokaler.
Anpassningen tillåter undervisning på plats
Syftet med dessa extra undervisningslokaler är att all gymnasieundervisning från 1 februari ska återgå till närundervisning i ordinarie lokaler förstärkta med de nu utökade lokalerna.
För att kunna återgå till sådan närundervisning behöver flera åtgärder vidtas. Linköpings kommun följer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att fortsatt bidra till minskad trängsel och smittspridning.
– Det här beslutet är väldigt viktigt. Det möjliggör att vi kan återgå till gymnasieundervisningen på plats i skolan, något som är bra för både lärare och elever. Med extra undervisningslokaler kan vi säkerställa att vi lever upp till Folkhälsomyndighetens krav och rekommendationer kopplade till smittspridning och trängsel, säger Åsa Wennergren (L), ordförande i bildningsnämnden.
De framtagna extra undervisningslokalerna kommer vara tillgängliga under hela vårterminen. På kommunens övriga gymnasieskolor görs anpassningar i befintliga lokaler för att minska risken för trängsel.
– Det här är också en bra lösning mellan kommunen och ett kommunalt bolag som Visit. Konsert och kongress har tomma lokaler och vi behöver fler lokaler för att undvika trängseln. Det blir helt enkelt en vinn-vinn-situation, säger Åsa Wennergren.
Text: Axel Svartling