Grupperna presenterar sina lösningar för en jury i stadshuset som består av politiker och tjänstepersoner. Den vinnande gruppen får uppdrag som unga kommunutvecklare under tre veckor i sommar.
– Det ska bli intressant och kul att ta del av deltagarnas olika lösningar. Det här är en viktig fråga och det känns bra att kunna involvera unga och ta del av deras perspektiv, säger David Burman, ungdomsombud i Linköpings kommun.
Initiativtagarna till Face the case Lovisa Mercurio,
Maryam Al-Helli och David Burman presenterar
initiativet för Kultur- och fritidsnämnden.
Hörsamma ungas röster
Utgångspunkten för Face the case är att synliggöra ungas åsikter och perspektiv kring en utmaning inom kommunal verksamhet. I år har ungdomsombuden tillsammans med utvecklingsstrateger tagit fram ett case och koncept som utgår från Linköpings kommuns åtgärdsplan mot segregation.
Under tävlingen kan deltagarna använda sina kunskaper och erfarenheter för att bidra med förslag på förbättring. Gruppernas lösningar förmedlas sedan vidare till politiker och tjänstepersoner och kan fungera som ett komplement till kommunens pågående arbete.
– Tävlingen Face the case är ett nytt och spännande initiativ. Det kommer öppna upp för ytterligare dialog mellan unga, politiker och tjänstepersoner. Samtidigt får vi deras förslag på hur Linköping kan bli ännu bättre, säger Gustaf Appelberg (L), Kultur- och fritidsnämndens ordförande.
Under två dagar kommer deltagarna att få vara kreativa, visa på initiativ och samarbeta för att komma fram till gemensamma lösningar. Samtidigt får de träffa politiker och andra spännande personer och ta del av inspirerande och lärorika föreläsningar.
Anmälan och information kring initiativet
Den som vill anmäla sig kan göra det via länken nedan eller genom ungdomsombudens webbsida på Linköpings kommuns webbplats.
Frågor kan ställas till ungdomsombuden direkt.