Hoppa till huvudinnehåll

Satsning som gett 70 personer arbete får fortsättning

18 december 2019 | Arbete
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Linkstep - Stångåstadens och Linköpings kommuns gemensamma satsning för att få fler personer i arbete - kommer att få en fortsättning även nästa år. Satsningen har redan hjälpt 70 personer att komma ut i sysselsättning. Målet för nästa år är att ytterligare 50 personer ska lämna bidragsberoende för en långsiktig egenförsörjning.

Foto: Mostphotos

– Vi är otroligt glada över förlängningen av Linkstep. Projektet har redan hjälpt 70 personer att få ett arbete och möjlighet till egenförsörjning. Det visar att vi kan bidra till att göra skillnad, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Det nya avtalet som tecknats mellan arbetsmarknadsnämnden och Stångåstaden gäller för 2020. Stångåstaden står för utförandet och arbetsmarknadsnämnden är huvudfinansiär och satsar 2,4 miljoner kronor. Målgruppen för satsningen är kommuninvånare som idag befinner sig utanför den befintliga arbetsmarknaden på grund av olika orsaker som till exempel långtidsarbetslöshet, språkliga barriärer eller ett bristande eget kontaktnät. Huvudmålgruppen är personer med försörjningsstöd men andra arbetssökande är också välkomna att söka till projektet.

Samarbete krävs

– Ett av kommunens viktigaste mål är att minska antalet försörjningsstödtagare, för att lyckas krävs ett kommunövergripande samarbete. Här spelar kommunens bolag som Stångåstaden en viktig roll. Det är mycket glädjande att Stångåstaden tar det ansvaret. Linkstep passar väldigt bra in i vårt arbete att hjälpa individer från försörjningsstöd till egen försörjning, säger Fredrik Lundén (M), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Stångåstaden har med sitt breda kontaktnät, både inom näringslivet och i Linköpings bostadsområden, en möjlighet att matcha och länka samman näringslivet med rätt kompetens. En viktig del i arbetet är att samverka med Stångåstadens stadsdelsutvecklingssatsningar i Ryd, Berga och Skäggetorp.

Mötesplats i Ryd

Projektledare är Lotta Dahm som arbetat med Linkstep sedan starten. Linkstep har sin mötesplats i Ryd där deltagarna bland annat har möjlighet att ta del av coachning, föreläsningar, workshops, speedmatchning och andra aktiviteter.

– Det är fantastiskt att få jobba med något som bidrar till ett friskare samhälle på både individ- och samhällsekonomisk nivå. I Linkstep får vi se individer växa samtidigt som vi bidrar till att näringslivet också kan växa då vi matchar in rätt kompetens mot branscher som behöver kompetens. Att vi lyckats få 70 personer ut i egenförsörjning är ett resultat av att vi just är en snabb länk mellan företagen och de arbetssökande och av att vi tror stenhårt på samverkan före konkurrens, säger Lotta Dahm, projektledare Linkstep.

 

Senast ändrad den 18 december 2019

Senaste nytt

Innovation som motståndskraft
Distorp är en förutsättning för Linköpings utveckling
Det hände på fullmäktige i september
Beslut: Programmen på S:t Lars gymnasium flyttas
Gick ner i tid för att jobba mer som god man
Driftstörning hos kommunens telefoni åtgärdad
Här serveras frystorkad mat på skolan
Ny konstnärlig utbildning invigd
Nu kommer årets viktigaste broschyr