Upplevd trygghet
Syftet med enkäten är att fånga ungas röster om upplevd trygghet i Linköping. Varje röst är viktig för att bättre få koll på vad som påverkar ungas känsla av trygghet och otrygghet i kommunen för att kunna jobba med tidiga, förebyggande och trygghetsskapande åtgärder. Den är också en del i ledet att förstå hur unga kommuninvånare vill kommunicera vid behov av stöd och hjälp samt om de känner till socialtjänsten.
– Vi genomför enkäten för att få en bättre förståelse kring hur våra unga kommuninvånare upplever sin kommun sett ur ett trygghetsperspektiv, om de känner till socialtjänstens arbete samt hur de vill kommunicera vid behov av stöd. Till exempel om de föredrar att prata över telefon, över chatt eller genom fysiskt möte. Alla de delar är viktiga för oss att förstå för att kunna leverera en bra välfärdsservice, säger Johanna Palmstierna, utvecklingsledare på centrum för forskning och utveckling (FoU), Linköpings kommun.
Resultaten presenteras
Resultatet från enkäten kommer att sammanställas och bland annat presenteras för unga i Linköping. Enkätsvaren kommer också att kunna användas av de som arbetar med trygghetsprogram och trygghetsråd inom Linköping för att utveckla sitt arbete med trygghetsarbete i stadsdelarna utifrån ett ungdomsperspektiv.