Hoppa till huvudinnehåll

Nu erbjuds seniorer som köpt halkskydd en gratis lunch

22 januari 2024 | Omsorg & hjälp
Fram till 31 mars 2024 erbjuds du som är 65 år eller äldre en gratis lunch på valfri träffpunkt i kommunen mot uppvisande av kvitto för inköp av broddar eller annat halkskydd.
Sko med halkskydd

Foto: Scandinav.

Fram till 31 mars 2024 kan du som är 65 år eller äldre och nyligen har skaffat broddar eller annat halkskydd passa på att äta en gratis lunch vid en av våra träffpunkter. 

För att få ta del av erbjudandet ska du vara 65 år eller äldre och kunna uppvisa kvitto för inköp av broddar. eller annat halkskydd. Kvittot får vara maximalt två månader gammalt. Luncherbjudandet gäller vid ett tillfälle på valfri träffpunkt i Linköping.

Aktiviteter på Linköpings träffpunkter

Linköpings kommuns trygghetsboenden är också träffpunkter. Det är öppna mötesplatser för dig som senior, där du kan du äta lunch, delta i olika aktiviteter eller bara sitta ner en stund för en kopp kaffe. Hit är du välkommen oavsett om du bor på boendet eller ej.

﹘ Genom möjligheten att få en gratis lunch på någon av våra träffpunkter hoppas jag att fler av Linköpings seniorer får upp ögonen för de aktiviteter och den gemenskap som finns att tillgå där, säger Jonatan Hermansson (S), ordförande i äldrenämnden.

Det finns många möjligheter att delta i olika aktiviteter för dig som senior.Det finns bland annat möjlighet till fysisk aktivitet och andra hälsofrämjande aktiviteter, både enskilt och tillsammans med andra. På vissa boenden finns minigym. Du som deltar har möjlighet att ge förslag på aktiviteter till verksamheten. Alla träffpunktsverksamheter i Linköping har aktuella aktivitetsprogram på sina webbplatser.

Här hittar du träffpunkter och lunchmenyer

Besök sidan “Hitta och jämför” via länken nedan. Där hittar du samtliga trygghetsboenden i kommunen och kan klicka dig fram till verksamheternas egna sidor. Där finns lunchmenyer, aktivitetsprogram samt kontaktuppgifter. Det krävs ingen föranmälan för att äta lunch, förutsatt att du inte har specialkost.

Senast ändrad den 22 januari 2024

Senaste nytt

Snart dags för EU-val
Satsningar på säkrare trafik i Ljungsbro
Nu invigs Vasa Arena – Linköpings nya idrottshall
Slottsparken öppnas upp för fler i sommar
Varning för strömt vatten i sjöar och vattendrag
Besiktning av utomhusbelysning i innerstaden
Utegym på besök vid Stångebro
Tannefors Center blir ny plats för konstnärlig utbildning
Är du Gamla Linköpings nya ambassadör?