Hoppa till huvudinnehåll

Sommarhälsning

Skickar här en sommarhälsning till alla verksamheter inom och utom kommunen som vi samarbetar med.

 

Vi från Stadsarkivet vill skicka en sommarhälsning till alla våra kontakter ute i verksamheterna. Stort tack för att ni hjälpt oss med att föra det viktiga arbetet med kommunens arkivering framåt under våren. Det har varit en intensiv vår där arbetet med införandet av e-arkivet, iipax, har fortsatt, IHP och föreskrifter har förberetts och färdigställts, utbildningar och arkivcaféer har genomförts m.m. 

Nu i sommar kommer förhoppningsvis en lite lugnare tid när vi alla inte har riktigt så mycket möten och saker i kalendern. Det kan vara ett bra tillfälle att städa och göra det där ordningsarbetet som har fått vänta alldeles för länge. Vi vill lyfta fram KLF (Kommunledningsförvaltningen) som precis har lanserat en städkampanj. De ska ha storstädning både i den fysiska och digitala informationen. Det tycker vi är en utmärkt idé som fler förvaltningar borde ta efter. 

Vi står inför en spännande höst med utbildningar och uppstart av nya e-arkivet. Både vi och ni ska lära oss att leverera till och så småningom hämta information från iipax. Utöver det så har vi har bokat in datum för workshops i oktober samt ett arkivcafé den 24 september. 

Vi räknar med att det som vi kallar “Arkiv On Tour” kommer att genomföras i alla förvaltningar under hösten. Alltså gemensamma möten med ledningsgrupper och liknande för att lyfta upp arkivarbetet i allmänhet och e-arkivarbetet i synnerhet.

Vi har också en ny medarbetare på väg in. Cornelia, som hon heter, kommer att börja arbeta hos oss som kommunarkivarie fr o m 9 september. Hon kommer att successivt ta över Gunillas gamla tillsynsområden; MOS, KoF och VSS ,men också att förstärka i e-arkivsarbetet hos oss.

Frågor, synpunkter och spännande idéer vill vi gärna ta del av. Hör då i första hand av er till er egen Tillsynsarkivarie.

Vi på Stadsarkivet önskar er en riktig skön och avkopplande sommar! 

 


Blomsterbukett i midsommar

Senast uppdaterad den 20 juni 2024