Konsultativt stöd
Konsultativt stöd är en övergripande, central utvecklingsfunktion som kompletterar de lokala barn- och elevhälsoteam som finns i verksamheten. Konsultativ Stöd arbetar gentemot personal inom förskola, grundskola, fritidshem och Anpassad grundskola i Linköpings kommun. Stödet riktar sig till både kommunala och fristående verksamheter.
Vårt team
Teamet är ett komplement till, och samverkar med, de barn-och elevhälsoteam som finns i verksamheten. Inom Konsultativt Stöd finns personal med olika professioner och spetskompetenser som kan möta upp med handledande och konsultativa insatser. Vid ett uppdrags inledning kontaktas rektor för verksamheten, så att nödvändiga samarbetskontakter, exempelvis inom elevhälsoteamet etableras. Återkoppling kring uppdrag sker alltid till rektor.
Vårt uppdrag
Inom sitt handledande uppdrag ska Konsultativ Stöd, utifrån verksamhetens behov, kunna ge stöd vid komplexa ärenden som rör sig inom följande områden:
- NPF
- Språkstörning
- Syn/hörsel
- Särskilt begåvade elever
- Stöd och kompetensutveckling till Resursskolor autism, hörsel och språk
Konsultativt Stöd har dessutom följande uppdrag:
- Erbjuda öppna föreläsningar kring NPF och språksvårigheter.
- Bistå vid förfarandet kring antagningen till Resursskolor.
- Bistå vid förfarandet kring ansökningar ang extraordinärt stöd.
Utöver detta kan verksamheter vända sig till Konsultativt Stöd med förfrågningar om fortbildningsinsatser kring identifierade behov. I mån av tid kan Konsultativt Stöd åta sig även sådana uppdrag.
Erbjudande om digitala konsultationer
Ansökan
Om det är tomt på bokningsbara tider innebär det att alla utlagda tider för tillfället är uppbokade. Vi fyller på tiderna löpande, så håll utkik efter nya tider.
Till e-postformulär för Konsultativt stöd
E-post: [email protected]
Besöksadress: Södra Stånggatan 1 (se karta)
Besöksadress : Södra Stånggatan 1
Postadress:
Linköpings kommun
Konsultativt stöd
Södra Stånggatan 1
581 81 Linköping