Hoppa till huvudinnehåll

Bedriva verksamhet på vård- och omsorgsavtal

Linköpings kommun upphandlar sedan 1992 verksamhet inom stöd och omsorg. De företag och föreningar som driver verksamhet på vård- och omsorgsavtal med social- och omsorgsnämnden respektive vård- och äldreomsorgsnämnden kallas utförare.

Boenden, socialt stöd, behandlingshem med mera

Upphandling gör enligt lagen om offentlig upphandling (LOU). Aktuella upphandlingar att lägga anbud på presenteras i tjänsten e-Avrop. För varje upphandling finns fastställda krav för verksamheten. Alla de dokument som tillsammans beskriver fastställda krav kallas upphandlingsunderlag. Du hittar de kraven i e-Avrop. Vissa verksamheter presenteras i Valfrihetswebben.

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet är en form av sysselsättning som personer i yrkesverksam ålder som inte har eller klarar ett arbete på den öppna arbetsmarknaden kan få enligt LSS-lagen. Personer som beviljas daglig verksamhet har möjlighet att välja bland de av kommunen godkända utförarna.

Företag som vill ansöka om att driva daglig verksamhet kan lämna in ansökningar löpande. Upphandling görs enligt lagen om valfrihetssystem (LOV).

Ansöka om att bli utförare av daglig verksamhet

Vilka krav som ställs och hur du ska gå tillväga hittar du på Linköpings kommuns sida på e-avrop.se där alla aktuella upphandlingar finns publicerade. Det är också här som ansökan skickas in.

För er som driver trygghetsboende utan krav på biståndsbeslut

För er som driver trygghetsboende där det inte behövs något biståndsbeslut för att få en bostad, finns det möjlighet att ansöka om ersättning för peronsalresurs för värd eller värdinna. 

Rutin ansökan om ersättning för personalresurs för värd/värdinna på trygghetsboende

Kontakt

Frågor om krav på daglig verksamhet:

Frågor om konton och ansökningar i e-avrop:

Frågor om ersättning för personalresurs till trygghetsboende där det inte kräver något biståndsbeslut för att få en bostad:

Allmänna frågor om att starta företag:

Senast uppdaterad den 17 december 2024