Hoppa till huvudinnehåll

Hälso- och sjukvård

Kommunens ansvar för hälso- och sjukvård utgår från Hälso- och sjukvårdslagen (2017:30). Inom Linköpings kommun utförs hälso- och sjukvård av kommunens legitimerade personal; sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter samt av övrig personal efter instruktion eller delegering från legitimerad personal.

Via menyn hittar du sidor med direktiv, stöd och vägledning för hälso- och sjukvården inom Linköpings kommun. Om du har frågor kan du ta kontakt med medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) eller medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) som har det övergripande ansvaret för patientsäkerheten och vårdens kvalitet i den kommunal hälso- och sjukvården.

Hälso- och sjukvårdsprocessen

Att söka och få vård via kommunal hälso- och sjukvård beskrivs i nedanstående övergripande hälso- och sjukvårdsprocess. För att säkerställa hälso- och sjukvårdsprocessen för den enskilde behövs samverkan, samordning och säker informationsöverföring inom teamet, mellan huvudmännen och andra berörda aktörer.

Vårdgivarwebben Region Östergötland

På Region Östergötlands vårdgivarwebb finns kontaktuppgifter till Region Östergötlands verksamheter, styrande dokument som riktlinjer och vårdprogram, kunskapsstöd inom olika områden och gemensamma avtal inom hälso- och sjukvården i Östergötland. Informationen riktar sig till dig som arbetar inom hälso- och sjukvården i Östergötland, studenter inom vårdutbildningar samt andra samarbetspartner inom vård och omsorg.

Patientsäkerhet

Enligt patientsäkerhetslagen ska vårdgivaren varje år upprätta en patientsäkerhetsrapport. Syftet är att öppet och tydligt redovisa strategier, mål och resultat av arbetet med att förbättra patientsäkerheten.

Senast uppdaterad den 28 maj 2024