Hoppa till huvudinnehåll

Förskolan Järnåldersgatan 27

Välkommen till förskolan Järnåldersgatan 27. På förskolan finns tre avdelningar som är uppdelade utifrån barnens ålder. Med skogen runt knuten och en utegård som uppmuntrar till lek, får barnen en stimulerande miljö för lärande och utveckling.

Delar av entrésidan på det tegelfärgade örskolan. I förgrunden ett litet träd där det hänger ljuslyktor.

 

Att vara barn i Vidingsjö förskolor

"Som barn i Vidingsjö förskolor ingår jag i en social gemenskap och möter närvarande, omsorgsfulla och engagerade vuxna. Jag blir respekterad för den jag är och jag har möjlighet att uttrycka vad jag känner. Vuxna runt mig bedriver undervisning som utmanar och stimulerar mig för att jag ska utvecklas och lära mig för framtiden".

Stimulerande lärmiljöer

På Järnåldersgatan arbetar vi i projekt med utgångspunkt i det som barnen visar intresse för. Genom vårt reflekterande och dokumenterande arbetssätt tar vi reda på hur vi kan utmana barnen vidare i sitt utforskande.

Vi lägger stor vikt vid att se och bemöta varje individ. Alla ska få möjlighet att bli sitt bästa jag.

För oss är det viktigt med miljö som är tillgänglig och föränderlig där barnen kan vara självständiga. Vi vill att våra miljöer ska bjuda in till möten och gemensamt utforskande. Detta gäller miljöer så väl inne som ute.

Vår förskola har tre avdelningar och vi arbetar med åldershomogena grupper.

Varmt välkomna att besöka förskolan.

Studiedagar på Järnåldersgatan 27

Förskolan har två utbildningsdagar per termin för personalen. Under dessa dagar kommer förskolan att hålla stängt.

Om ditt barn är i behov av barnomsorg dessa dagar ska detta meddelas till personal eller ansvarig chef senast 14 dagar innan. 

Våren 2025

  • Måndag 27 januari, 2025
  • Onsdag 21 maj, 2025

Introduktion på förskolan

Förskolan tillämpar en föräldraaktiv introduktion. Detta innebär att du som förälder är med en stor del av dagen den första tiden då ditt barn är på introduktion.

Introduktion

Du som förälder deltar i alla aktiviteter och rutiner. Detta syftar till att barnet ska få uppleva nya saker tillsammans med en person de har anknytning till, det gör att barnen känner sig trygga. Det ger också er föräldrar en helhetsbild av förskolans verksamhet.

Introduktionen är alltid individuell och anpassad efter barnets behov och hur lång tid den tar varierar. Är ditt barn inte sedan tidigare van vid förskolan brukar vi räkna med att det tar ca 2 veckor att skola in.

Uppföljningssamtal

Ett par veckor efter introduktionen erbjuder vi ett uppföljningssamtal där vi tillsammans pratar om introduktionen.

Föräldraforum

Samverkansråd, möten för vårdnadshavare och utvecklingssamtal är tre former för samverkan mellan förskola och vårdnadshavare.

Samverkansråd

Varje förskola har en eller flera representanter från vårdnadshavare som träffas tillsammans med rektor, biträdande rektor och pedagoger två gånger per år för att diskutera verksamhetsfrågor.

Möten för vårdnadshavare

Vi bjuder in till möten två gånger per år där ni får mer insyn i verksamheten och hur vi arbetar med era barn.

Utvecklingssamtal

Varje år erbjuds vårdnadshavare utvecklingssamtal kring sitt barn. Detta är ett tillfälle för vårdnadshavare att ta del av sitt barns utveckling och lärande.

Välkommen till vår förskola, vi gör skillnad för varje barn varje dag!

Senast uppdaterad den 5 november 2024