Hoppa till huvudinnehåll

Förskolan Kvinnebyvägen 91

Välkommen till förskolan Kvinnebyvägen 91. Förskolan har åtta avdelningar och är belägen i Kvinneby med närhet till skog och natur.

 

Vi har tre avdelningar som är anpassade för barn i ålder 1-3 år och fyra avdelningar för barn i ålder 4-5 år. 

  • Tussilago 1-3 år
  • Solrosen 1-3 år
  • Gullvivan 1-3 år
  • Smörblomman 4-5 år
  • Vitsippan 4-5 år
  • Blåklockan 4-5 år
  • Blåsippan 4-5 år 

Stimulerande lärmiljöer

Inriktning

Kvinnebyvägen 91 har Grön Flagg och är även ansluten till Friluftsfrämjandet med profileringen Skogsmulle i förskolan.

Vi har en mobil verksamhet knuten till Kvinnebyvägen 91 i form av en förskolebuss som ersätter en avdelning och bedriver utomhuspedagogik med de äldsta barnen på förskolan.

Arbetssätt

Vi har även två elcyklar med plats för sex barn vardera som gör att barn och pedagoger kan röra sig i närsamhället med lätthet. Hos oss är nyfikenhet, glädje och omsorg i fokus.

På förskolan finns förskolebibliotek och alla pedagoger har genomgått Skolverkets utbildning i läslyftet. Förskolan har tillagningskök och vår kock är en naturlig del av verksamhetens pedagogik och innehåll.

Studiedagar på Kvinnebyvägen 91

Förskolan har två utbildningsdagar per termin för personalen. Under dessa dagar kommer förskolan att hålla stängt.

Om ditt barn är i behov av barnomsorg dessa dagar ska detta meddelas till personal eller ansvarig chef senast 14 dagar innan. 

Våren 2025

  • Måndag 27 januari, 2025
  • Onsdag 21 maj, 2025

Föräldraforum på förskolan

Föräldramöten och föräldraråd är två former för samverkan mellan förskola och vårdnadshavare.

Varje avdelning har en eller flera föräldrarådsrepresentanter som träffas tillsammans med biträdande rektor fyra gånger/år för att diskutera verksamhetsfrågor.

Vi bjuder också in till föräldramöten två gånger/år då vårdnadshavarna får mer insyn i verksamheten och hur vi arbetar med barnen.

Introduktion

Introduktionen varar i cirka 10 dagar. Första tiden är du som vårdnadshavare med för att sedan låta barnet vara med i verksamheten själv kortare stunder. 

Inskolningen utgår alltid ifrån varje barns enskilda behov och förutsättningar. Varje familj får en egen kontaktperson under introduktionen som sedan även håller i uppföljningssamtalet.

Senast uppdaterad den 7 oktober 2024