Frivilliga uppdrag

Har du möjlighet att hjälpa ett barn, ungdom eller vuxen till en stabilare tillvaro och tryggare framtid? I de flesta fall är det just din erfarenhet som trygg vuxen som behövs. Att finnas där med hjälp, tålamod och trygghet.

Frivilligcentrum

Frivilligcentrum är en verksamhet inom Linköpings kommun som arbetar med att marknadsföra och informera om kommunens frivilliga uppdrag.

Här kan du som kommunmedborgare enkelt hitta information om olika typer av frivilliguppdrag.

Många privatpersoner vill ställa upp på sin fritid och hjälpa till och stötta och det är inte alltid självklart vart man ska vända sig. Frivilligcentrum har ingen fysisk lokal men du är varmt välkommen att höra av dig via e-post eller telefon för att få mer information.

Vi besöker också gärna din arbetsplats eller din förening och berättar mer.

Vad är ett frivilligt uppdrag? Det finns ett antal kommunala frivilliguppdrag. Uppdragen är listade nedan, klicka på det uppdraget som intresserar dig mest och läs mer. Socialförvaltningen och Överförmyndarenheten ansvarar för uppdragen. Fyll i webbformuläret som finns under varje uppdrag för att bli kontaktad.

Gemensamt för de kommunala frivilliguppdragen är att de är reglerade i lagstiftning samt att det utgår arvode och i vissa fall utbildning och handledning till dig som ställer upp.

Det finns även andra uppdrag, utöver de kommunala, som du kan utföra som engagerad medmänniska. Exempelvis frivillig lekmannaövervakare för Kriminalvården eller stödperson för Region Östergötland. Det finns också volontäruppdrag för olika organisationer, kyrkor och samfund. Exempel på sådana är Röda korset, Stadmissionen och Svenska kyrkan.

Behovet av personer som ställer upp och hjälper till är stort. Om du har frågor eller funderingar kring vad du tror passar dig utifrån din rådande livssituation så är du varmt välkommen att kontakta oss på e-post frivilligcentrum@linkoping.se.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 17 mars 2017