Hoppa till huvudinnehåll

Gistad - Uggeltorp 1:16

Detaljplanen ska möjliggöra en blandning av verksamheter inom hela fastigheten.

Kartbild med detaljplaneområdet markerat

Karta över planområdet.

Detaljplanens område sammanfaller med fastighet Uggeltorp 1:16. Detaljplanen möjliggör en bred användning för olika typer av verksamheter med begränsad omgivningspåverkan samt kontor. Exempel på verksamheter som skulle kunna vara aktuella är serviceverksamheter, tillverkning, lager och verkstäder, el- och byggföretag eller företag som erbjuder hushållsnära tjänster. Även detaljhandel och idrottsanläggning eller annan besöksverksamhet är möjlig i viss omfattning.

Detaljplanen har tagit hänsyn till intilliggande bostadsbebyggelse genom reglering av tillkommande byggnaders läge och volym, samt säkerställande av vegetationsytor.

Hänsyn har tagits till risk för urspårning från järnvägen (Södra stambanan) genom placering av bebyggelse, samt dagvattenförhållanden och risk från skyfall och föroreningar genom fördröjande och renande åtgärder.

Detaljplanen bedöms vara i linje med kommunens översiktsplan och övrig planering.

Detaljplanen är också förenligt med 3, 4 och 5 kap. miljöbalken. Någon betydande miljöpåverkan bedöms inte uppstå som en följd av planen.

Process

Detaljplanen togs fram med standardförfarande enligt Plan- och bygglagen 2010:900. Samråd pågick 5 april-3 maj 2023. Granskning pågick 27 september-25 oktober 2023.

Samhällsbyggnadsnämnden antog detaljplanen den 20 mars 2024 § 40. Protokollet med beslutet tillkännagavs på kommunens digitala anslagstavla den 27 mars 2024. Beslutet finner du under rubriken Planhandlingar. Beslutet att anta detaljplanen fick laga kraft den 18 april 2024.

Process för detaljplan, laga kraft

Laga kraft

Detaljplanen eller områdesbestämmelserna får laga kraft tidigast tre veckor efter att beslutet om antagande har tillkännagetts på kommunens anslagstavla. Att detaljplanen eller områdesbestämmelserna får laga kraft innebär att den/de gäller tills den/de upphävs eller ändras.

Vill du veta mer om stadsutvecklingsprocessens alla delar?

På sidan Stadsutvecklingsprocessen finns beskrivningar av hela processen och dess delar.

Planhandlingar

Beslut om antagande
Beställ samrådsredogörelse eller granskningsutlåtande

Om du vill ta del av samrådsredogörelsen eller granskningsutlåtandet kan du kontakta Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen via e-postformulär nedan. Glöm inte att i meddelandefältet ange vilken detaljplan/handling det gäller och din e-postadress.

Till e-postformulär för Beställ samrådsredogörelse eller granskningsutlåtande

E-post: [email protected]

Planeringsunderlag att beställa

Dokumenten nedan är inte tillgänglighetsanpassade dokument, dvs de kan inte läsas upp av en skärmläsare och publiceras därför inte på webbsidan. För att ta del av dokumenten använd e-postformuläret Beställ utredning.

  • Dagvattenutredning
  • Rapport och PM Geoteknisk undersökning
  • Beteckningssystem för geotekniska undersökningar
  • Miljöteknisk markundersökning
  • Undersökning Petroleum
Beställ utredning

Om du vill ta del av utredningarna kan du kontakta Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen via e-postformulär nedan. Glöm inte att i meddelandefältet ange vilken detaljplan och utredning det gäller och din e-postadress.

Till e-postformulär för Beställ utredning

E-post: [email protected]

Kommunens projektledare

Kommunens kontaktperson för projektet är gruppchef Lisa Setterdahl. Om du har frågor om projektet skickar du dem till vårt kontaktcenter Kontakt Linköping, som svarar på dina frågor direkt eller hänvisar dig till rätt person.

Kontakt Linköping

Linköpings kommuns kontaktcenter svarar på dina frågor och ger dig information om kommunens tjänster.

Till e-postformulär för Kontakt Linköping

Telefon: 013–20 60 00
Telefontid: måndag-fredag klockan 07:30-17:00 (juni - augusti, 07:30-16:00)

Senast uppdaterad den 22 april 2024