Hoppa till huvudinnehåll

RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest

25 april 2024 | Uppleva & göra
Ett efterlängtat inslag i Linköpings stadsfest är tillbaka. Det blir populära RIX FM Festival som kickar igång stadsfesten 21 augusti på Borggården.
Människor samlade framför en festivalscen.

RIX FM Festival återvänder till Borggården under Linköpings stadsfest. Foto: Mats Jonsson

Nu är det klart att Rix FM Festival kommer till Linköping. Finalstoppet för den populära musikfestivalen blir i Linköping 21 augusti. Under hela sommaren gästar RIX FM totalt tolv städer med en färgsprakande sommarfest tillsammans med Sveriges artistelit.

– Efter ett års uppehåll är vi väldigt glada att hälsa Rix FM Festival välkommen tillbaka till Linköpings stadsfest. Festivalen är alltid ett uppskattat inslag och drar storpublik i alla åldrar. Det blir en perfekt start på Linköpings stadsfest som pågår under 21-24 augusti, säger Elin Winberg, projektledare för Linköpings stadsfest på Linköpings kommun.

RIX FM Festival firar 25 år i år. Foto: Mats Jonsson

Sveriges största festival

Förra året gästades Rix FM Festival av över en kvarts miljon besökare, vilket gör RIX FM Festival till den i särklass största festivalen i Sverige. I år jubilerar dessutom festivalen.

– I år firar RIX FM Festival 25 år. Det var ingen som trodde att turnén skulle bli en sådan succé när vi startade 2000, men efter 25 fantastiska år så är vi nu ett av Europas största radioevent. Idén är enkel. Tillsammans med våra partners, artister och skivbolag bjuder vi RIX FMs lyssnare på en unik musikupplevelse med fri entré som tack för att de lyssnar, säger Anders Sjöland, marknadsdirektör på Viaplay Group Radio som står bakom festivalen.

Vilka artister som är med på årets Rix FM Festival presenteras senare.

Planeringen av sommarens stadsfest är i full gång. Foto: Mats Jonsson

Musik och mat samsas

Linköpings stadsfest pågår i år mellan 21-24 augusti och planeringen är i full gång. Programmet, som kommer att bjuda på flera kära återseenden, men också några nyheter, kommer att presenteras löpande under året. Bland annat återkommer förra årets nyhet, Street Food Festival, som även får sällskap av ytterligare ett matmarknadsområde mitt i stan.

Senast ändrad den 24 april 2024

Senaste nytt

Amerikansk konstnär målar om i Linköping
Linköping finalister med Framtidens stadskärna
Ansökan om skolskjuts öppnar 13 maj
Låna böcker och handla mat samtidigt
Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Krafttag mot fusk med bidrag
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall