Hoppa till huvudinnehåll

Innerstaden - Badhuset 5 och del av Badhuset 14

Detaljplanen möjliggör en bredare användning av befintlig bebyggelse.

Bild som visar planområdesgräns

Bilden visar planområdets lokalisering.

Detaljplanens syfte är att möjliggöra användningarna gymnasieskola, vuxenutbildning, bostäder, kontor och centrum, med undantag av vårdcentral inom Badhuset 5. Detaljplanen bidrar på så sätt till att möjliggöra en bredare användning av befintlig bebyggelse och därmed en ökad flexibilitet samt till att gymnasieskolor med tidsbegränsade lov kan vara kvar.

Vidare är syftet att möjliggöra påbyggnad i två respektive tre våningar ovanpå de två tillbyggnaderna som idag är i en våning mot gavlarna på huvudbyggnaden och på gårdsbyggnaden inom Badhuset 5. Syftet är också att justera befintliga byggrätter inom del av Badhuset 14 för att möjliggöra påbyggnad och tillbyggnad av befintlig byggnad.

I detaljplanen skyddas kulturhistoriskt värdefulla byggnader från rivning och förvanskning.

Bilden visar två olika förslag på utformning av påbyggnad inom fastigheten Badhuset 5.

Fotomontage med 3D-illustration som visar två olika förslag på utformning av påbyggnad inom fastigheten Badhuset 5 med vy från Badhusgatan. Framtagen av Sonark arkitektkontor AB. 

Bilden visar förslag på utformning av påbyggnader och tillbyggnader inom fastigheten Badhuset 14.3D-illustration som visar förslag på utformning av påbyggnader och tillbyggnader inom fastigheten Badhuset 14 med fågelvy från Badhusgatan. Framtagen av Sonark arkitektkontor AB. 

Process

Detaljplanen togs fram med utökat förfarande enligt Plan- och bygglagen 2010:900. Samråd pågick 26 maj-23 juni 2023. Granskning pågick 25 oktober-15 november 2023.

Samhällsbyggnadsnämnden antog detaljplanen den 24 januari 2024 § 4. Protokollet med beslutet tillkännagavs på kommunens digitala anslagstavla den 1 februari 2024. Beslutet finner du under rubriken Planhandlingar. Detaljplanen fick lagakraft 2024-02-23.

Process för detaljplan, laga kraft

Laga kraft

Detaljplanen eller områdesbestämmelserna får laga kraft tidigast tre veckor efter att beslutet om antagande har tillkännagetts på kommunens anslagstavla. Att detaljplanen eller områdesbestämmelserna får laga kraft innebär att den/de gäller tills den/de upphävs eller ändras.

Vill du veta mer om stadsutvecklingsprocessens alla delar?

På sidan Stadsutvecklingsprocessen finns beskrivningar av hela processen och dess delar.

Planhandlingar

Planeringsunderlag att beställa

Dokumenten nedan är inte tillgänglighetsanpassade dokument, dvs de kan inte läsas upp av en skärmläsare och publiceras därför inte på webbsidan. För att ta del av dokumenten använd e-postformuläret Beställ utredning.

  • Arkeologisk förundersökning
  • Fasadisolering
  • Fönsterkrav
  • Prövning av ljudnivåer
  • Bullerutredning
  • Kulturmiljöutredning
  • Miljöteknisk markundersökning
  • Undersökning inomhusluft
  • Översiktlig geoteknisk utredning
  • Trafikbullerutredning
  • Dagvattenutredning Badhuset 5
  • Dagvattenutredning Badhuset 14
  • Markteknisk undersökningsrapport
  • PM Geoteknik
Beställ utredning

Om du vill ta del av utredningarna kan du kontakta Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen via e-postformulär nedan. Glöm inte att i meddelandefältet ange vilken detaljplan och utredning det gäller och din e-postadress.

Till e-postformulär för Beställ utredning

E-post: [email protected]

Kommunens projektledare

Kommunens kontaktperson för projektet är gruppchef Lisa Setterdahl. Om du har frågor om projektet skickar du dem till vårt kontaktcenter Kontakt Linköping, som svarar på dina frågor direkt eller hänvisar dig till rätt person.

Kontakt Linköping

Linköpings kommuns kontaktcenter svarar på dina frågor och ger dig information om kommunens tjänster.

Till e-postformulär för Kontakt Linköping

Telefon: 013–20 60 00
Telefontid: måndag-fredag klockan 07:30-17:00 (juni - augusti, 07:30-16:00)

Senast uppdaterad den 16 april 2024