Hoppa till huvudinnehåll

Kommunstyrelsens möten stängs för ökad säkerhet

10 november 2023 | Kommun & politik
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Kommunstyrelsens sammanträden och övriga politiska möten, förutom kommunfullmäktige, kommer att stänga för allmänheten. Detta med hänsyn till det allmänna försämrade säkerhetsläget.

Linköpings stadshus. Foto: Örjan Karlsson

Nationellt säkerhetsläge

Tidigare i november stängde social- och omsorgsförvaltningens nämnd sina sammanträden för ökad trygghet. Desinformationskampanjer och organiserad brottslighet var perspektiv som togs i beaktande inför beslutet. Kommundirektör Paul Håkansson har nu lämnat en rekommendation om att Kommunstyrelsen inte bör ha offentliga sammanträden med anledning av rådande säkerhetsläge.

– Vi har ett försämrat säkerhetsläge nationellt och behöver höja vår allmänna säkerhetsmedvetenhet. Kommunstyrelsen och förvaltningsnämnderna har haft offentliga sammanträden med möjlighet för allmänheten att delta. Vi måste prioritera vårt förebyggande säkerhetsarbete och en del i det just nu är att stärka upp personsäkerheten för våra förtroendevalda och medarbetare. Av den anledningen är rekommendationen att mötena hålls stängda för allmänhet, säger Paul Håkansson.

Stänger på tisdag

Kommunstyrelsens sammanträden stänger för allmänheten tisdag den 14 november och tillsvidare.

– Jag har tagit ett ordförandebeslut och följer kommundirektörens rekommendation, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

 

Senast ändrad den 10 november 2023

Senaste nytt

Ansökan om skolskjuts öppnar 13 maj
Låna böcker och handla mat samtidigt
Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Krafttag mot fusk med bidrag
RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall